Tisztelt Érdeklődő!

A ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. 2015. szeptemberétől a Neumann János Egyetem duális partnere. A 2022/23-as tanévben is várja leendő kertészmérnök hallgatók jelentkezését, akik a céggel kötött együttműködési megállapodás keretében folytatnák tanulmányaikat duális képzés formájában.

A ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. első jogelődje 1943-ban alakult. A ZKI Zrt. tevékenységei: zöldségfajok nemesítése, vetőmag tisztítása, csávázása, minőség-ellenőrzése, csomagolása és értékesítése. A ZKI Zrt. közel 80 éves fejlesztési tevékenységének eredményeként több száz zöldségfajtát állított elő. Ezek közül mintegy 120 fajta jelenleg is a nemzeti fajtajegyzékben szereplő, elismert és forgalomképes fajta. A társaság célpiacai a feldolgozóipari felhasználók, a profi árutermelők mind az ipari, mind pedig a frisspiaci zöldségtermékek vonatkozásában.

Nemesítőink munkáit erre szakosodott kórtani, és virológiai csoport támogatja. Meggyőződésünk, hogy ez az út egyidejűleg képes biztosítani a fenntartható mezőgazdasági termesztést és kielégíteni a világ növekvő élelmiszerigényét. Folyamatos fejlesztéseinkhez keresünk olyan ambiciózus diákokat, akik elhivatottan merítkeznének meg a szakma szépségében.

Kollégáink közé várjuk azoknak a hallgatóknak a jelentkezését, akik a továbbtanulást a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán tervezi, illetve az egyetemi évek alatt az elméleti tudás mellett, gyakorlati tapasztalatot is szeretnének gyűjteni. Amit mi nyújtani: a megfelelő szakmai támogatás, korábbi duális- és az egyetemen tanult hallgatóink segítségnyújtása, versenyképes szakmai tudás friss diplomásként.

Célunk, hogy olyan gyakorlati lehetőséget biztosítsunk a teljes képzés alatt, amely megfelelő szakmai tudással vértezi fel a hallgatókat, amely hosszútávon sikerre viheti a munkaerőpiacba való beilleszkedésbe, előnyt kovácsolva a többi hallgató mellett.

Duális hallgatóink már az egyetemi tanulmányaik alatt betekintést kapnak Magyaroszág egyik legjelentősebb nemesítő vállalatának mindennapjaiba: megismerkednek a nemesítés fortélyaival, az agronómiai termeltetési, beszerzési, termelési, minőségirányítási, műszaki és logisztikai folyamatokkal, ami a diploma átvételekor már komoly referenciával bír.

A jelentkezéseket a következő címre várjuk:

bnagypal@zki.hu

Jelentkezés: folyamatos