A Biocont Magyarország Kft. 2018-tól a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar duális partnere. A  cég folyamatosan várja leendő kertészmérnök és mezőgazdasági mérnök hallgatók jelentkezését, akik a céggel kötött együttműködési megállapodás keretében folytatnák tanulmányaikat duális képzés formájában.

A Biocont Magyarország Kft. 2002 végén alakult azzal a szándékkal, hogy a biológiai növényvédelem hazánkban kevésbé ismert technológiáit, készítményeit meghonosítsa, minél több termelővel megismertesse és forgalmazza Magyarországon.

A céget  Ing. Milan Hluchy PhD és László Gyula alapította. Ing. Milan Hluchy PhD növényvédelmi szakmérnök és doktori disszertációját a Typhlodromus pyri ragadozóatka szőlőültetvényekben betöltött szerepéről írta. László Gyula, aki a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett általános agrármérnöki diplomát, diplomamunkáját pedig a Gödöllői dombvidék lepkefaunájának természetvédelmi és mezőgazdasági kérdéseiről írta.

A Biocont Magyarország Kft. 2016 óta 100%-ban a csehországi (Modrice) székhelyű, immár 25 éves múltra visszatekintő Biocont laboratory spo.s.r.o. leányvállalata.

A vállalat  alapfilozófiája, hogy olyan megoldásokat adjon a mezőgazdasági termelők kezébe, amelyekkel a mezőgazdasági termelés környezetpusztító hatásait - a hatékonyság megtartása mellett - mérsékelni lehet. Természetesen növénytermesztésre szükség van, de ma már a fejlett társadalmakban egyre növekvő igény jelentkezik az egészséges úton, minél kisebb környezetterheléssel előállított és valóban egészséges, tehát kemikáliáktól mentes élelmiszerek iránt. Ezért a jövő az úgynevezett integrált- és ökológiai gazdálkodásé, melyek alapja a biológiai növényvédelem.

Ennek gyakorlati megvalósításához nyújt segítséget a Biocont Magyarország Kft. Hisszük, hogy tevékenységünk aktívan és hatékonyan szolgálja mind a természet, mind az emberi egészség védelmét és közben a biológiai növényvédelem megoldásaival a termelők is jól járnak."

Gyakorlati helyszín: Magyarország területe

Ügyvezető: Najat Attila

Add be jelentkezésedet a Biocont Magyarország Kft-hez! Az elképzeléseinknek megfelelő jelentkezőket felvételi elbeszélgetésre hívjuk.

Felvehető létszám: 2 fő kertészmérnöki + 2 fő mezőgazdasági mérnök BSc szakos hallgató

A felvételeket folyamatosan bonyolítjuk, kapacitástól, üres helyektől függően.

A cég honlapja: https://biocontmagyarorszag.hu/

Jelentkezési feltételek:

Érdeklődés a biológiai növényvédelem iránt.

Tanulni és dolgozni akarás.

Elhivatottság a szakma iránt.

További információ és jelentkezés:

Benedek Nikolett
vállalati kapcsolattartó
E-mail: nikolett.benedek@biocont.hu
Telefon: +36 30 996 2325