A FRUX Kft. fő tevékenységi köre a mezőgazdasági termelés és szolgáltatás, alapvetően a Bodor család családi gazdaságának, valamint a családtagok, mint őstermelő vagy egyéni vállalkozó kiszolgálása, másodlagosan külső partnerek esetében végzett mezőgazdasági szolgáltatás.

 A családi gazdaság és a családtagok vállalkozásai mintegy 100 hektár mezőgazdasági és kertészeti kultúrát ölelnek fel. Tevékenységünk – időben, ráfordításban és árbevételben – legnagyobb részét a gyümölcstermesztés teszi ki.

A 2017/18-as tanévben csatlakozott a FRUX Kft. a duális képzésbe.

A cég továbbra is várja a leendő kertészmérnök hallgatók jelentkezését.  Amennyiben továbbtanulásodat a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar nappali tagozat Kertészmérnöki BSc alapszakon és a FRUX Kft. együttműködése keretében szeretnéd folytatni.

Add be jelentkezésedet a FRUX Kft-hez! Az elképzeléseinknek megfelelő jelentkezőket felvételi elbeszélgetésre hívjuk.

Felvehető létszám 1 fő

Jelentkezési határidő: folyamatos.

Figyelem!
Duális jellegű képzési formában azt a hallgatót fogadjuk, akit a FRUX Kft. kiválasztott és felvételt nyert a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának nappali tagozatára, a kertészmérnöki alapszakra. Azaz mindkét felvételt egyszerre kell teljesítenie a jelentkezőnek!

A duális képzéshez való csatlakozás gondolata azért fogalmazódott meg bennük, mert úgy gondolják, hogy a jelenlegi mezőgazdasági környezetben a legnagyobb érték a szakértelemmel és elkötelezettséggel egyaránt felvértezett munkaerő.

Hisszük, hogy a duális képzésben részt vevő hallgatók, már tanulmányaik során megszerezhetik azt a szaktudást és gyakorlatiasságot, amit nekünk az egyetem elvégzése után a nagybetűs életbe kikerülve kellett elsajátítanunk. Reményeik szerint a duális képzésben olyan hallgatókat tudunk fogadni, akiket elkötelezett szakemberré tudunk nevelni, és kölcsönös szimpátia esetén növekvő családi gazdaságukba ágazatvezetőként tudnak integrálni.

A hallgatók bepillantást nyerhetnek egy kis- és középvállalkozás működésébe:

Január-február: metszési munkálatok, május-június: cseresznye betakarítás és értékesítés,

Mind a 7 félévben vannak gyakorlati szakmai és kompetenciafejlesztő fogások a tantervhez kapcsolódóan.

 

Kapcsolattartó: Dr. Bodor Péter
E-mail: fruxkft@gmail.com