Tisztelt Érdeklődő!

A Hírös Faiskola Kft. a Neumann János Egyetem duális partnere. A 2024/25-ös tanévtől várja leendő kertészmérnök hallgatók jelentkezését, akik a céggel kötött együttműködési megállapodás keretében folytatnák tanulmányaikat duális képzés formájában.

A Hírös Faiskola Kft. Bács-Kiskun megye északi részén, Kecskeméttől 13 km-re található Szentkirály irányában, Borbáson. Nagyon jó természeti adottságú területen, kiváló földeken gazdálkodó gyümölcsfaiskola a miénk. Cégünk elsősorban a Nemzeti Fajtajegyzékben szereplő Magyarországon bevált gyümölcsfa oltványokat szaporítja, de külföldi újdonságok is vannak a szortimentünkben. Hazánk egyik legnagyobb certifikált vírusmentes törzsfaiskolája a miénk. 90 %-ban saját szaporítóanyagot és alanyokat használunk fel a termesztéshez. Ezenkívül német és holland import szaporítóanyagokat is felhasználunk a termesztésben. A törzsültetvényünkben körülbelül 2000 darab törzsfa van, ez olyan 250 darab, különböző gyümölcsfajtát jelent. Csak olyan fajtákat árusítunk, ami a hazai klimatikus körülmények mellett kiváló tulajdonságot és minőségi fajtajelleget hordoz. Faiskolánkban nem csak vírusmentes certifikált oltványokat, hanem kisebb tételben kommersz fákat is előállítunk, valamint bogyós gyümölcsűek és dió oltványok forgalmazásával is foglalkozunk.

Elmondható, hogy igen széles szortimenttel várjuk kedves partnereinket, akik immáron több mint 250 fajta csonthéjas és almatermésű gyümölcsfajta közül választhat.

Gyakorlati helyszín: Kecskemét

A jelentkezéseket a következő címre várjuk:

Duális kapcsolattartó: Rostás Gábor

E-mail: info@hirosfaiskola.hu