A Csorvási Gyümölcs Termelő és Szolgáltató Kft. 2022. szeptemberétől a Neumann János Egyetem duális partnere. A cég folyamatosan várja leendő kertészmérnök hallgatók jelentkezését, akik a céggel kötött együttműködési megállapodás keretében folytatnák tanulmányaikat duális képzés formájában.

A Csorvási Gyümölcs Termelő és Szolgáltató Kft. alapítója három magyar szakember, akik évek óta gyümölcstermesztéssel, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó inputanyag- és termékkereskedelemmel foglalkoznak. 

A társaság közel 80 hektáros területen gazdálkodik, csonthéjas gyümölcsök termesztésével, elsősorban cseresznye- és meggytermesztéssel, illetve kisebb felületen szilvatermesztéssel foglalkozik.

A gyümölcsös teljes területe öntözhető. Minden kultúrát intenzíven, elsősorban orsó koronaformák, hatékony tápanyag-gazdálkodás és környezetkímélő integrált növényvédelem alkalmazásával a "GLOBALGAP" minőségbiztosítási rendszer előírásai szerint művelik.

A gyenge növekedésű alanyon korszerű fajtákkal eltelepített cseresznyeültetvények nagy része jégvédőhálóval és esővédő fóliával is fedett.

A cég évente átlagosan 400 tonna konzervipari meggyet, 200 tonna cseresznyét és 200 tonna szilvát takarít be, a fő piac az európai uniós országok.

Milyen szakosokat várnak? Kertészmérnök szakos hallgatókat

Gyakorlati helyszíne: Csorvás, ill. Gerendás

Duális kapcsolattartó:

Név: Nemesnyik István

E-mail: iroda@csorvasigyumolcs.hu

Telefon: +36 20 340 4282

Jelentkezési határidő: folyamatos