2022-09-30 10:05

Együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem és a Poliext Kft. kedden. Elsődleges céljuk, hogy az egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán tanuló diákok megismerjék a legmodernebb technikákat, illetve olyan gyakorlati helyet kapjanak a hallgatók, ahonnan egy élhető és gyümölcsöző karrier irányába tudják terelni őket.

Az öntözés területén az egyik legmodernebb technológiát ismerhetik meg a diákok a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán a mai napon megkötött együttműködésnek köszönhetően. Mivel gyakorlatorientált a Kar, így nagy jelentőséggel bír a ma aláírt megállapodás.

"Az együttműködés elsősorban a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar gyakorlati képzését hivatott szolgálni. Az elmúlt időszakban a beiskolázási kampány során a Kar hallgatóinak létszáma közel 100 fővel bővült. Ez a szakember-utánpótlás szempontjából óriási jelentőségű. Az együttműködési megállapodás abban játszik nagy szerepet, hogy a legmodernebb tudást, a legmodernebb technológiát tudjuk a hallgatóink számára közvetíteni" - mondta dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Dr. Fülöp Tamás kiemelte: a partnercég az öntözés-technológiában kínál innovatív és előremutató megoldásokat és komplex módszereket. Az idei esztendőben ennek a jelentősége ráadásul felerősödött.

"Azért fontos ez a megállapodás, mert itt élünk egymás mellett immár 30 éve, és nem volt hivatalos kapcsolat, holott ugyanazon a területen dolgozunk. Az egyetem a képzés terén, mi pedig az öntözéstechnika területén. Össze kell kötni, most már egyre inkább össze kell kötni az elméletet és a gyakorlatot" - mondta Závogyán János, a Poliext Kft. műszaki igazgatója.

Závogyán János köszöntőjében kiemelte: egyre jobban kell figyelni a mezőgazdaságban arra, hogy mennyi vízzel öntözünk.

"A megállapodás szerint - amennyiben igény jelentkezik rá - a cég szakemberei helyben, a Kar saját gazdaságaiban mutatják be mit, hogyan kell szakszerűen elvégezni, illetve természetesen mi is részt veszünk majd céglátogatásokon. Ezen alkalmakon megismerkedhetünk a gyártósorokkal, valamint a tervek szerint „C” típusú tantárgyat is indítunk, mely egy szabadon választható kurzus, ezen a Poliext Kft. szakemberei tartanak majd előadást számunkra" - részletezte dr. Palkovics András, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar dékánja.

Mint elhangzott, a cég a Kar vásárlásait is komoly kedvezményekkel segíti, illetve a hallgatók első kézből kaphatnak információt a legmodernebb technológiákról.

Forrás: hiros.hu